Facebook-CEO Mark Zuckerberg heeft zaterdag opgeroepen tot meer regulatie rondom “schadelijke content” op het internet, schrijft de BBC. Volgens Zuckerberg zouden bedrijven zoals Facebook niet zelf verantwoordelijk moeten zijn voor het beoordelen of bepaalde content op het platform onder vrijheid van meningsuiting valt.

Dat zei Zuckerberg tijdens een conferentie in München omtrent veiligheid. Hij drong er bij regeringen op aan om nieuwe regels voor sociale media in te voeren.

De Facebook-CEO waarschuwde wel dat te veel regulering er toe kan leiden dat individuen zich niet meer goed kunnen uitdrukken online.

Er wordt steeds meer druk gelegd op grote sociale media-bedrijven zoals Facebook om de verspreiding van valse informatie tegen te gaan. Zuckerberg gaf tijdens de conferentie toe dat het bedrijf bijvoorbeeld niet op tijd door heeft gehad hoe groot de buitenlandse beïnvloeding op het platform is.

Facebook is in het verleden regelmatig bekritiseerd vanwege zijn beleid rondom politieke advertenties. Sinds vorig jaar moeten deze advertenties daarom onder meer aangeven wie er voor heeft betaald.

Het bedrijf heeft een team van 35.000 mensen in dienst genomen om de content op en veiligheid van het platform te controleren. Iedere dag worden er op die manier meer dan een miljoen nepaccounts verwijderd.

Source