Manchester United klaagt de makers van de Football Manager-spellen aan omdat de naam van de club “gedurende het hele spel uitgebreid gebruikt wordt”, schrijft The Guardian vrijdag. Volgens de club is dat een inbreuk op hun handelsmerk.

De club stelt daarnaast dat de makers van het voetbalsimulatiespelserie het handelsmerk op het clublogo hebben geschonden. In het spel wordt een vereenvoudigd logo van de club gebruikt in plaats van het officiële Manchester United-embleem. Dat zou de club ervan weerhouden om het logo te kunnen licenseren. Manchester United loopt hierdoor geld mis.

De club heeft daarom juridische stappen ondernomen tegen Sega Publishing en Sports Interactive (SI), de uitgever en ontwikkelaar van het spel.

Sega en SI schrijven in een schriftelijke verdediging tegen de claim van United dat de club eerder heeft ingestemd met het gebruik van de clubnaam en daarom nu meer kan klagen over het gebruik van de naam.

Sega en SI zeggen dat het gebruik van de naam van de club een “legitieme verwijzing is naar het Manchester United-voetbalteam in voetbalcontext”. Daarnaast wordt de naam van de club sinds 1992 gebruikt in Football Manager en zijn voorganger Championship Manager “zonder dat de club daar eerder over geklaagd heeft”, stellen de spelmakers.

Source