Ben je het zat om allemaal onbekende mensen tegen te komen op je tijdlijn van Instagram? Met deze simpele instelling zie je voortaan alleen nog je vrienden voorbijkomen.

Door Erik Nusselder

Sociale media denken vaak precies te weten wat jij wil zien als je hun apps opent. Instagram paste onlangs nog de tijdlijn aan voor een grotere focus op video’s en voorgestelde posts. Het algoritme probeert jou als Instagram-gebruiker te leren kennen en raadt je posts aan op basis van je interesses.

Die voorgestelde berichten komen vervolgens op jouw tijdlijn terecht. Instagram doet dat om jou langer op het platform te houden en dieper in het ecosysteem te trekken. Soms zie je misschien iets dat je interesseert, maar de meeste mensen gebruiken sociale media om posts te zien van de vrienden, familieleden of bedrijven die ze volgen.

Tik op ‘Volgend’

Er is een simpele manier om aan het algoritme te ontsnappen, die lang niet alle gebruikers kennen. Je krijgt dan alleen nog berichten te zien van accounts die je volgt. Open Instagram en tik op het logo linksboven met het pijltje omlaag om het menu uit te klappen. Hier tik je op ‘Volgend’ om een nieuwe tijdlijn te openen. Deze tijdlijn bevat alleen berichten van gebruikers die je volgt.

Een ander groot verschil is dat deze tijdlijn op chronologische volgorde wordt weergegeven. Normaal gesproken probeert het algoritme van Instagram uit te vogelen in welke posts jij het meest geïnteresseerd zal zijn: die berichten verschijnen bovenaan in je tijdlijn. Als je zeker wil weten dat je alles van de accounts die je volgt te zien krijgt, is dit dus een uitkomst.

Je krijgt in deze tijdlijn geen voorgestelde berichten meer te zien. Wel komen er reclames voorbij – Instagram moet immers ook geld verdienen.

Op zoek naar een nieuwe telefoon, maar twijfel je tussen Apple of Android? Best Getest helpt je ontdekken welke telefoon het beste bij jou past.

Maak een lijst met favorieten

Volg je veel accounts van allerlei nieuwsorganisaties, bedrijven en influencers? Dan kan ook de hierboven genoemde tijdlijn overweldigend zijn. Om dit op te lossen en echt alleen je vrienden te zien, kun je een lijst met favoriete accounts aanmaken.

Tik weer op het logo linksboven en kies dit keer voor ‘Favorieten’. Je kunt tot vijftig accounts een sterretje geven om ze als favoriet aan te merken. De volgende keer dat je op ‘Favorieten’ tikt, zie je een tijdlijn met alleen de gebruikers uit deze lijst.

Het uitzoeken van je favoriete accounts heeft nog een ander groot voordeel. De berichten van die gebruikers komen voortaan namelijk hoger in je normale tijdlijn terecht. Updates van mensen die je echt belangrijk vindt, krijg je dan dus direct te zien.

Voor zowel ‘Volgend’ als ‘Favorieten’ geldt dat je de tijdlijn elke keer apart moet openen als je Instagram opstart. Je kunt de opties niet als standaard instellen. Wil je voortaan alleen nog je vrienden zien, dan moet je jezelf dus aanleren om deze opties elke keer te selecteren.

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.


Lees meer over:

InstagramTechLifehack

Source