LG kondigde op techbeurs MWC de opvolger van de LG G7 ThinQ aan, een telefoon die een handscan kan maken om te ontgrendelen.

De LG G8 ThinQ heeft een 6,2 inch scherm, dat voor het eerst in de G-serie ook oled gebruikt. Bovenin het scherm is is een uitsnede gemaakt voor de frontcamera. Onderaan heeft het toestel een zichtbare rand. 

Het toestel maakt gebruik van Hand ID, een nieuwe techniek om de telefoon te ontgrendelen. Gebruikers kunnen hun handpalm voor de selfiecamera houden, waarna de camera en infraroodsensoren een scan maken van de aderen onder de huid. Op de achterkant is ook een reguliere vingerafdrukscanner aanwezig.

Naast Hand ID maakt het toestel ook gebruik van Face Unlock, waarbij de camera en sensoren een 3d-scan van het gezicht maken om te ontgrendelen. Op deze manier is het ook mogelijk om portretfoto’s of -video’s met een scherptediepte-effect te maken.

De LG G8 ThinQ werkt verder met Air Motion. Dat is een manier om de telefoon te bedienen met handgebaren, zonder het scherm aan te raken. LG noemt dat bijvoorbeeld handig om bijvoorbeeld een inkomend gesprek te beantwoorden in de auto.

Op de achterkant heeft de G8 ThinQ drie cameralenzen. Het gaat om een 16 megapixel-groothoeklens, een standaard 12 megapixel-lens en een 12 megapixel-zoomlens.

Het is nog niet bekend wanneer de G8 ThinQ in Nederland verschijnt en wat het toestel kost.

LG V50 ThinQ

De telefoon heeft een 6,4 inch-oledscherm. Aan de bovenkant van het scherm is een inkeping aanwezig voor de camera. Ook is het toestel voorzien van de nieuwe Snapdragon 855-processor van Qualcomm.

Het X50-modem van Qualcomm maakt het gebruik van 5G mogelijk. Met 5G gaat onder meer de mobiele internetsnelheid omhoog. In Nederland is dat netwerk dit jaar nog niet beschikbaar.

Op de achterkant heeft de LG V50 ThinQ dezelfde cameralenzen als de LG G8 ThinQ. Op de voorkant zijn een standaardlens en een groothoeklens aanwezig, van respectievelijk 8 en 5 megapixels.

LG heeft ook een Dual Screen ontwikkeld, zodat gebruikers een tweede scherm tot hun beschikking hebben. Het Dual Screen zit als een case om telefoon heen en biedt een extra 6,2 inch-scherm. Gebruikers kunnen zo op het ene scherm iets anders doen als op het andere scherm.

Met een knopje is tussen de schermen te wisselen. Bij sommige mobiele games kan het tweede display gebruikt worden als controller, zodat de knoppen niet in het beeld staan. Het scherm maakt gebruik van de accu van de LG V50 ThinQ, die een 4.000 mAh-batterij heeft.

Het is nog niet duidelijk of de V50 ThinQ ook in Nederland verschijnt. Op het moment van schrijven zijn nog geen prijzen bekendgemaakt.

https://www.nu.nl/mobiel/5759724/lg-toont-g8-thinq-smartphone-met-handpalmscanner.html