Is het u al opgevallen? Met de zomervakantie in volle gang vliegen de leestips u om de oren. Een mooi moment om u ook te wijzen op het nieuws van GEMMA Online dat vorige week is verschenen. Voor alle (potentiele) gebruikers en bezoekers een uitgebreid zomervakantiebericht zodat u gelijk weer helemaal op de hoogte bent.

Enkele onderwerpen van deze nieuwsbrief lichten wij hieronder uit:

  • Het resultaat van een waarderingsonderzoek onder alle gebruikers en bezoekers van GEMMA online en de softwarecatalogus; de navigatie is logischer ingedeeld. Er is een verbeterslag doorgevoerd naar aanleiding van de reacties.
  • Afgelopen mei is een aantal nieuwe releasekandidaten in de ontwikkelagenda API-standaarden opgenomen die de komende maanden het proces standaardisatie gaan doorlopen.
  • Het nieuws over API specificatie voor login van verwerking van persoonsgegevens mag u trouwens ook niet missen. Het verwerken van persoonsgegevens blijft een belangrijk aandachtspunt voor alle gemeenten.
  • Uw collegiale denkkracht wordt gevraagd voor bijvoorbeeld de nieuwe landelijke standaard notificatieservices. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de Pleiogroep.
  • Afgelopen periode bleek vanuit meerdere kanalen dat er behoefte is aan ondersteuning in het gebruik van de GIBIT Toolbox en overeenkomstengenerator voor zowel startende als ervaren gebruikers. De hele nieuwsbrief leest u hier.

Source