Spelers van het spel Counter-Strike: Global Offensive waarover “meer dan het gemiddelde aantal klachten” worden ingestuurd, wordt straks automatisch de mond gesnoerd. Dat maakte maker Valve deze week bekend.

Valve zegt op zoek te zijn geweest naar een “meer precieze” manier om verbaal geweld tegen te gaan. Hiervoor moesten spelers zelf aangeven of ze al dan niet tekst- of audiochat wilden ontvangen.

Onder het nieuwe systeem krijgen spelers in eerste instantie een waarschuwing als er teveel klachten over ze worden ingestuurd. Volgen er nog meer klachten, dan worden ze automatisch op ‘stil’ gezet, waardoor andere spelers niks meer van ze horen.

Pas als de speler een bepaalde hoeveelheid punten binnen heeft gehaald, wordt deze ‘mute’-status weer verwijderd. Ook kunnen andere spelers er in een menu voor kiezen om desbetreffende speler toch te kunnen horen.

Het systeem telt alle klachten mee die worden aangemerkt als ‘Abusive Communications or Profile’, schrijft Valve. Om misbruik te voorkomen, tellen klachten sterker mee als de klager meer speelt of weinig klachten indient.

Source