De Amerikaanse toezichthouder Federal Trade Commission (FTC) wil actie ondernemen tegen Facebook omdat ze zich zorgen maken over de concurrentiepositie van het bedrijf, dat melden bronnen tegen The Wall Street Journal. De toezichthouder maakt zich specifiek zorgen om hoe de verschillende apps van Facebook met elkaar samenwerken.

Facebook is van plan om de chatapps Whatsapp en Messenger met elkaar samen te voegen. Op die manier moet het mogelijk worden dat een Facebook-gebruiker bijvoorbeeld een bericht naar een WhatsApp-gebruiker zonder Facebook- of Instagram-account kan sturen.

Met de integratie van de chatdiensten wil Facebook beter kunnen concurreren met andere berichtendiensten, zoals sms, iMessage van Apple en verschillende Google-apps, zeiden bronnen begin 2019 tegen The New York Times.

Maar de Amerikaanse toezichthouder maakt zich zorgen om de sterke concurrentiepositie die Facebook daarmee krijgt en overweegt daarom juridische stappen te zetten om deze integratie tegen te houden, melden bronnen tegen The Wall Street Journal.

Volgens de krant leeft verder de angst dat door het verbinden van de chatdiensten het voor toezichthouders als de FTC moeilijker wordt om het bedrijf op te splitsen in een toekomstige antitrustzaak.

Facebook en de FTC wilden allebei niet reageren op het bericht van de krant.

Source