De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft een dwangsom opgelegd aan een bedrijf vanwege het illegaal aanbieden van online kansspelen. Alleen bedrijven met een vergunning mogen online kansspelen aanbieden.
Door onze techredactie

Als het bedrijf niet stopt met het aanbieden van online kansspelen aan Nederlandse consumenten, moet het bedrijf een dwangsom betalen. De opgelegde dwangsom bedraagt 55.000 euro per week of gedeelte van de week. De dwangsom kan oplopen tot een maximum van bijna 165.000 euro.

De Ksa legde de dwangsom op aan het bedrijf L.C.S. Limited. Dat bedrijf is gevestigd op Malta en biedt via verschillende websites online kansspelen aan.

Onderzoek van de Ksa heeft uitgewezen dat het bedrijf via tenminste één website kansspelen aanbiedt aan Nederlandse consumenten. Het bedrijf heeft hier geen vergunning voor.

Omdat het bedrijf geen vergunning heeft, is er geen toezicht mogelijk door de Ksa. Daardoor is er geen controle op onder meer de eerlijkheid van het spel en of er voldoende aandacht is voor verslavingspreventie.

Sinds 1 oktober 2021 zijn online kansspelen in Nederland onder strikte voorwaarden gelegaliseerd. De Ksa is verantwoordelijk voor toezicht op online gokken en moet illegale aanbieders aanpakken.


Lees meer over:

Online gokkenTech

Source