Het YouTube Rewind-jaaroverzicht van 2018 is met afstand de slechtst gewaardeerde YouTube-video van het jaar. De video heeft al 5,5 miljoen negatieve stemmen gekregen.

YouTube deelde zijn jaaroverzicht op donderdag. In de video blikken populaire YouTubers in sketches terug op 2018.

De video heeft in zo’n drie dagen tijd 5,5 miljoen negatieve stemmen gekregen. Op YouTube kunnen kijkers video’s een duimpje omhoog of duimpje omlaag geven.

De YouTube Bewind-Video is daarmee de op één na slechtst gewaardeerde video ooit op YouTube. Alleen de videoclip van nummer Baby van Justin Bieber uit 2010 is met 9,7 miljoen negatieve stemmen slechter beoordeeld.

Ook is het de slechts gewaardeerde YouTube-video van het jaar. De tweede meest negatief beoordeelde video is een spijtbetuiging van vlogger Logan Paul. Hij bood zijn kijkers op 2 januari zijn excuses aan voor een video waarin hij lachend naast een zelfmoordslachtoffer stond.

Aandeel slechte waarderingen stijgt

De YouTube Rewind-video is vooralsnog ruim 71 miljoen keer bekeken. Naast de 5,5 miljoen negatieve stemmen heeft de video ook 1,7 miljoen positieve stemmen.

De afgelopen jaren groeit het aantal negatieve stemmen voor de jaarlijkse YouTube Rewind-video’s. Zo kreeg het jaaroverzicht van 2017 3,8 positieve en 1,9 miljoen negatieve stemmen. In 2016 waren er slechts 532.000 negatieve stemmen, tegenover 3,5 miljoen positieve stemmen.

Naast zijn jaaroverzicht deelde YouTube deze week ook cijfers over het kijkgedrag in 2018. Daaruit bleek dat de populairste YouTube-video in Nederland dit jaar een parodie op de game Fortnite was.

https://www.nu.nl/internet/5619602/jaaroverzicht-youtube-slechtst-gewaardeerde-video-van-2018.html