Apple zou de iPhone X weer in productie hebben genomen, omdat de XS en XS Max minder gewild zouden zijn dan vooraf werd gedacht.

De productie zou weer zijn hervat om aan afspraken met Samsung te kunnen voldoen, schrijft The Wall Street Journal op basis van ingewijden.

Apple heeft afgesproken een bepaald aantal OLED-schermen af te nemen bij Samsung. Die schermen zijn te vinden in de iPhone XS en XS Max. Maar omdat van die toestellen niet genoeg modellen worden verkocht, moet het tekort naar verluidt worden gedicht met nieuwe exemplaren van de iPhone X.

De officiële verkoop van de iPhone X werd gestaakt nadat Apple de iPhone XS uitbracht. De telefoon is nog wel te koop bij derden, maar niet via Apple zelf. Het toestel werd door het bedrijf uit de productie gehaald. Een iPhone X zou goedkoper zijn om te maken dan een XS of XS Max, omdat het een ouder model is.

Er gaan al langer geruchten dat de nieuwe iPhones minder goed worden verkocht dan verwacht. Recent verschenen berichten dat Apple de productie van alle drie de nieuwe iPhones heeft teruggeschroefd.

Vooral naar de goedkoopste nieuwe iPhone, de XR, zou weinig vraag zijn. Mensen zouden eerder kiezen voor de iPhone 8 als goedkopere iPhone dan voor de XR.

https://www.nu.nl/tech/5588252/iphone-x-weer-in-productie-tegenvallende-vraag-iphone-xs.html