Instagram is begonnen met het uitrollen van activiteitspagina’s, waarop mensen kunnen zien hoe vaak ze de app dagelijks gebruiken.

Moederbedrijf Facebook kondigde de pagina begin augustus aan, inmiddels is de functie daadwerkelijk te gebruiken. Gebruikers kunnen naar hun Instagram-profiel gaan, tikken op het menu-icoon rechtsboven in beeld en vervolgens kiezen voor ‘Je activiteit’ om de pagina te openen.

De app geeft vervolgens aan hoeveel minuten de gebruiker gemiddeld per dag op Instagram kijkt. Ook zijn dagelijkse limieten in te stellen. Gebruikers krijgen dan bijvoorbeeld na een halfuur een melding dat hun limiet is bereikt.

De functie moet mensen meer inzicht geven in hoeveel ze de app gebruiken. Via de activiteitspagina is daarnaast in te stellen welke meldingen moeten worden ingeschakeld.

Op Facebook is de functie nog niet uitgerold, al werd in augustus ook voor die app een activiteitspagina beloofd. Het is niet bekend wanneer die optie uitkomt.

De techbedrijven Google en Apple hebben functies in hun mobiele besturingssystemen Android en iOS ingebouwd, waarmee mensen hun gebruik kunnen bijhouden. Zo kunnen ze applimieten instellen en bekijken hoe veel uur per week ze hun telefoon gebruiken.

https://www.nu.nl/tech/5573909/instagram-laat-gebruikers-tijdslimieten-instellen.html