IKEA richt een aparte bedrijfstak op volledig gericht op slimme apparaten, dat maakte het Zweedse bedrijf vrijdag bekend. IKEA wil de komende jaren flink investeren in slimme apparaten voor in huis.

De nieuwe tak heet IKEA Home smart en is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van slimme apparaten voor in huis, zoals speakers, lampen en rolgordijnen. In het afgelopen jaar bracht het bedrijf al verschillende slimme apparaten op de markt.

Volgens IKEA zijn de apparaten een succes en daarom is nu besloten om de komende jaren meer te investeren zegt de manager bij IKEA Range & Supply, Peter van der Poel: “We hebben besloten om flink te investeren Home Smart bij IKEA en meer te gaan ontwikkelen. Dit is de grootste nieuwe bedrijfstak sinds IKEA kinderen”.

Afgelopen week bracht IKEA de slimme rolgordijnen uit, die met een speciale app bediend kunnen worden. De app brengt alle slimme apparaten van IKEA bij elkaar en zorgt ervoor dat je alles vanuit één punt kunt bedienden.

Verder werkte de meubelgigant samen met SONOS aan een slimme speaker. De speaker komt in twee varianten, een kan dienstdoen als boekenplank, de andere is ook een lamp.

Source