Meubelgigant IKEA en het Amerikaanse bedrijf Sonos werken samen aan nieuwe producten. Er zou onder meer een schilderij met ingebouwde speakers op de markt komen, meldde The Verge dinsdag.

IKEA verkoopt op dit moment al een boekenplank met ingebouwde speakers van Sonos. Het ziet ernaar uit dat de bedrijven daar geen nieuwe versie van ontwikkelen, maar liever een volledig nieuw product op de markt brengen.

Het gaat in dit geval om een schilderij met ingebouwde speakers die je aan de muur kunt hangen. Verdere details ontbreken nog. Zo is onduidelijk hoe het kunstwerk eruit gaat zien of dat de speakers alleen in een lijst worden verwerkt.

Naast het kunstwerk lijken de twee bedrijven ook te werken aan een nieuwe versie van de huidige Symfonisk-speakerlamp. De nieuwe variant zou voor ongeveer dezelfde prijs als de huidige (179 euro) over de toonbank moeten gaan.

De producten zijn volgens The Verge inmiddels aangemeld bij de Amerikaanse goedkeuringsinstantie FCC. Wanneer ze te koop zullen zijn, is nog onduidelijk.

Source