De Ierse privacywaakhond DPC heeft het Europese hoofdkantoor van Facebook doorzocht. De toezichthouder zegt zich zorgen te maken over de gang van zaken rond Facebook Dating, het datingprogramma dat het bedrijf heeft aangekondigd. Er zijn documenten meegenomen.

Gisteren stelde Facebook de plannen voor het datingprogramma al uit. Het idee was om vóór Valentijnsdag, aanstaande vrijdag, het programma online te hebben in een aantal Europese landen, waaronder Nederland. Het bedrijf stelde gisteren “wat meer tijd te nemen om ervoor te zorgen dat het product klaar is voor de Europese markt”.

Verplichte documenten

De Ierse DPC schrijft nu in een verklaring pas op 3 februari van de plannen op de hoogte te zijn gesteld. “We zijn erg bezorgd, omdat dit pas de eerste keer was dat we van de plannen hoorden, zeker omdat het al morgen zou worden uitgerold.”

Daarnaast zegt de privacywaakhond dat Facebook niet de verplichte documenten over de bescherming van data had aangeleverd. Omdat het Europese hoofdkantoor van Facebook in Ierland zit, moet het zich houden aan de Ierse wetgeving.

Facebook heeft nog niet gereageerd op de inval.

Source