Programmeurs Billy Laws en Max Keller zijn er in geslaagd om een werkende versie van het besturingssysteem Android Q te installeren op een Nintendo Switch-spelcomputer.

In een video op zijn Twitter-account laat Keller zien hoe hij Android aanstuurt op het touchscreen van zijn Switch. Ook kan hij met de knopjes van de controllers het systeem bedienen.

De mogelijkheden van het besturingssysteem zijn op Switch vooralsnog beperkt. Omdat Android op de Switch nog niet de goede driver-software heeft om gebruik te maken van de grafische kaart van de spelcomputer, is het niet mogelijk om er spellen mee te spelen. Ook het geluid en de USB-aansluiting werken nog niet.

Het kleurenschema van Android is bovendien vervormd vanwege de missende aansluiting met de grafische kaart, schrijft Keller. Wel functioneren internet en Bluetooth al op het systeem.

In 2017 deed een gerucht de ronde dat Nintendo ooit van plan was om de Switch te voorzien van een versie van Android. Het werk van Keller en Laws is slechts een hobbyproject, en vereist aanpassingen aan de spelcomputer.

Nieuwsbrief

https://www.nu.nl/games/5760879/hobbyprogrammeurs-brengen-android-naar-nintendo-switch.html