Hackers zijn binnengedrongen op een database van hotelketen Marriott. Daarbij kregen ze toegang tot klantgegevens bij ongeveer 500 miljoen hotelreserveringen.

Dat heeft de keten op vrijdag bekendgemaakt tegenover Reuters. De hackers wisten op 19 november binnen te komen op een server, waar ze de reserveringsdata hebben ingezien van alle klanten die voor 11 september 2018 in het hotel hebben geslapen.

Bij 327 miljoen reserveringen zijn de namen, mailadressen, telefoonnummers, mailadressen, paspoortnummers, accountgegevens, geboortedata en geslachten gestolen. 

Bij een niet nader genoemd aantal klanten is ook de creditcardinformatie gestolen, maar deze is volgens de hotelgigant versleuteld. Het is niet duidelijk of de hackers ook de sleutels om deze gegevens in te zien hebben gestolen.

Starwood heeft meerdere hotelnamen

Het gaat om gegevens van klanten die een Starwood-hotel hebben bezocht, een dochteronderneming van Marriott. Hieronder vallen hotels met de namen Westin, Sheraton, The Luxury Collection, Four Points, W Hotels, St. Regis, Le Méridien, Aloft, Element, Tribute Portfolio en Design Hotels.

https://www.nu.nl/internet/5603609/half-miljard-klantgegevens-van-hotelketen-marriott-gestolen-hackers.html