Hackers hebben de privégegevens van honderden Duitse politici online gezet. Leden van alle partijen van de Bondsdag, het Duitse parlement, zijn getroffen, met uitzondering van de rechts-populistische partij AfD.

Het gaat onder meer om adressen, telefoonnummers, chatgegevens en creditcardinformatie, meldt het Duitse tv-programma Tagesschau.

Naast persoonlijke gegevens bevat het lek ook interne partijdocumenten. Het gaat bijvoorbeeld om aanmeldformulieren voor partijcongressen, interne communicatie en ledenlijsten.

De informatie is in aanloop naar Kerstmis verspreid via een soort adventskalender op Twitter, maar werd pas donderdagavond ontdekt. Een account met meer dan 16.000 volgers deelde links naar de gegevens, die soms enkele jaren oud zijn.

Het is onduidelijk wie achter het account dat de gegevens lekte zit. Ook het motief van de dader of daders is een raadsel.

Hoewel er vermoedelijk geen politiek gevoelige documenten te vinden zijn, is de schade vanwege de omvang van het lek aanzienlijk, schrijft Tagesschau.

https://www.nu.nl/internet/5663879/hackers-plaatsen-privegegevens-honderden-duitse-politici-online.html