Een hacker of meerdere hackers hebben toegang gekregen tot een systeem van tennisbond KNLTB om leden van vermoedelijk meerdere tennisverenigingen op te lichten.

De criminelen verstuurden via het systeem e-mails naar leden van tennisverenigingen met de vraag of zij hun contributie wilden overmaken, meldt een woordvoerder van de tennisbond aan RTL Nieuws.

Vermoedelijk heeft de hacker of hebben de hackers eerst de gebruikersnamen en wachtwoorden van functionarissen weten te ontfutselen. Vervolgens gebruikten zij deze gegevens om in te loggen op het KNLTB.Club-systeem en de e-mails naar leden van een tennisclub te sturen.

In totaal maken ruim veertienhonderd verenigingen gebruik van het KNLTB.Club-systeem. Volgens de tennisbond hebben vier verenigingen een melding van verdachte activiteit gemaakt. Bij een van die verenigingen was er daadwerkelijk een phishing-e-mail verstuurd, zegt een woordvoerder van de KNLTB tegen RTL Nieuws.

De KNLTB heeft het systeem afgelopen vrijdag offline gehaald en onderzoekt de zaak nader. Ook is melding gemaakt bij de Nederlandse privacyautoriteit en waarschuwt de organisatie tennisverenigingen om op te letten. Ook andere sportclubs worden via de sportorganisatie NOC*NSF op de hoogte gesteld.

https://www.nu.nl/internet/5608328/hackers-misbruiken-systeem-tennisbond-knltb-phishingaanval.html