Een hacker heeft beelden van de aankomende game GTA VI gepubliceerd, meldt persbureau Bloomberg. Het spel verschijnt naar verwachting pas in 2024.

Het gaat in totaal om vijftig minuten aan video’s van het spel. Een lek van deze omvang is zeldzaam, waardoor sommige mensen twijfelen aan de authenticiteit van de beelden. Maar volgens Bloomberg hebben verschillende mensen die betrokken zijn bij de ontwikkeling van de game gezegd dat de video’s echt zijn.

Volgens de medewerkers van ontwikkelaar Rockstar gaat het om vroege en ruwe beelden van GTA VI. Wel zeggen ze daarbij dat de definitieve versie er veel verfijnder uit zal zien.

De hacker plaatste de beelden afgelopen weekend op een Grand Theft Auto-forum en beweerde ook de persoon te zijn die achter de hack op taxiapp Uber zit. “Ik ben op zoek naar een deal”, schreef de persoon op het forum. De hacker dreigde ook meer interne informatie over de game te publiceren.

GTA VI is de langverwachte opvolger van het vijfde deel in de serie, dat in 2013 verscheen. Bloomberg meldde eerder al dat het spel voor het eerst een vrouwelijk hoofdpersonage krijgt en dat het spel zich afspeelt in een fictieve versie van Miami. De beelden van de hacker lijken dat nu te bevestigen.

Source