Een Amerikaanse hacker die vorig jaar dreigde met bomaanslagen tegen honderden scholen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk moet voor de rechter verschijnen in de staat Californië. Dat blijkt uit gerechtelijke documenten die gepubliceerd zijn door de website Courthouse News.

De 20-jarige Timothy Dalton Vaughn werd begin deze maand opgepakt door de FBI. Hij zou de bedreigingen hebben gedaan in een poging om een einde te maken aan de Minecraft-server VeltPvP.

Vaughn en de Britse tiener George Duke-Cohan zouden hun bedreigingen hebben verstuurd vanuit een e-mailadres dat er uitzag alsof het van VeltPvP afkomstig was. Ze vroegen daarbij om vijfduizend dollar losgeld te storten op naam van VeltPvP.

Soms deden ze zich ook voor als de burgemeester van Londen en twee bedrijven die serverruimte aanbieden voor Minecraft-servers. Tot tweeduizend scholen en het vliegveld van Los Angeles werden getroffen door de bedreigingen.

Duke-Cohan zit al sinds eind vorig jaar in de gevangenis in het Verenigd Koninkrijk, waar hij in september werd opgepakt.

DDoS-aanvallen
Volgens de aanklacht waren zowel Duke-Cohan als Vaughn onderdeel van een hackersgroep onder de naam ‘Apophis Squad’. De groep was in ieder geval actief van januari tot augustus vorig jaar.

Er zouden nog meer medesamenzweerders bij betrokken zijn die “bekend of onbekend zijn bij de jury”, aldus de aanklacht.

Apophis claimde ook verantwoordelijkheid voor meerdere zogeheten DDoS-aanvallen. Ze legden daarmee websites plat “die ze niet aanstonden”, schrijft de Amerikaanse aanklager.

https://www.nu.nl/games/5742333/hacker-die-bommeldingen-deed-op-naam-minecraft-server-opgepakt.html