Innovatie-drie mannen in tandwielen

Willen we digitale publieke dienstverlening verbeteren, dan moeten verschillende partijen de krachten bundelen. Onderwijs en wetenschap, overheden, maar ook innovatieve start-ups en het midden en kleinbedrijf.

Hiervoor pleit Staatssecretaris Knops in een videoboodschap op de GovTech Summit 2021, 14 oktober in Den Haag. Als voorbeeld noemt Knops het Digital Testbed Framework uit Estland. Een initiatief dat professionals wereldwijd aanmoedigt om mee te werken aan ideeën en nieuwe digitale producten voor publieke dienstverlening in Estland.

Innoveren is samenwerken

Voor GovTech-oplossingen is technologische innovatie essentieel, maar er is ook ruimte voor verbetering geeft Knops aan. Zoals het makkelijker kunnen samenwerken van overheden en start-ups en bedrijven.

Thema van de GovTech Summit dit jaar: ‘Build Back Digital’. De Summit is een jaarlijkse (online) ontmoetingsplek voor vernieuwers op het gebied van technologie en bewindslieden uit heel Europa. Samen kijken ze naar hoe overheden hun digitale publieke diensten kunnen verbeteren.

Meer weten of terugkijken?

Source