Google is bezig met het ontwikkelen van een tweede opvouwbare Pixel-telefoon. Dat schrijft 9to5Google zaterdag op basis van een verwijzing in de broncode van Android 12.1, een aankomende versie van het besturingssysteem.

Volgens de website staat de telefoon onder de codenaam Jumbojack in de broncode van het besturingssysteem. De broncode bevat weinig technische details over de nog niet aangekondigde telefoon.

De Jumbojack zou twee schermen hebben, waarvan een wordt uitgeschakeld wanneer het toestel wordt opgevouwen. Dit lijkt op het ontwerp van de Samsung Galaxy Fold, die een klein scherm aan de buitenkant combineert met een groter opvouwbaar scherm aan de binnenkant van het apparaat. Hoe groot de schermen precies zijn, is niet duidelijk.

Google is naar verluidt ook bezig met de ontwikkeling van de Passport, zijn eerste opvouwbare telefoon. Volgens documenten die vorig jaar naar buiten kwamen zou deze in het vierde kwartaal van dit jaar uitkomen. Verder is er weinig over de telefoon bekend. Google heeft de Passport zelf nog niet aangekondigd.

Source