Google versoepelt zijn beleid voor advertenties omtrent het coronavirus, melden persbureau Reuters en nieuwssites Axios en Protocol op basis van een memo aan adverteerders. Onder de aangepaste regels mogen overheden, ziekenhuizen, medische leveranciers en non-profitorganisaties toch over het COVID-19-virus adverteren.

Door online reclames over het coronavirus in eerste instantie te blokkeren, wil Google voorkomen dat mensen zijn advertentieplatform misbruiken om geld te verdienen aan tijdelijke gebeurtenissen, zoals natuurrampen.

“Desondanks is het coronavirus een blijvend en belangrijk onderdeel van het dagelijks leven geworden, onder meer als relevant onderwerp in de politiek en voor adverteerders in verschillende sectoren”, aldus Mark Beatty in de memo.

In de Verenigde Staten is het Google-beleid onderwerp van een politieke discussie. Volgens Democraten zou Google de Trump-campagne in bescherming nemen door kritische advertenties op het beleid omtrent het COVID-19-virus van de Amerikaanse president niet toe te staan.

Beatty schrijft dat Google in de komende dagen meer bekendmaakt over het aangepaste beleid. Het bedrijf laat aan Reuters weten dat het nog bekijkt of het ook toe gaat staan om bedrijven over het coronavirus te laten adverteren.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral van mens op mens via nies- en hoestdruppeltjes. De kans dat je besmet raakt via oppervlakken zoals deurklinken is klein. Deze kans wordt kleiner als je vaak je handen wast.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • De coronamaatregelen hebben ertoe geleid dat een geïnfecteerde persoon gemiddeld minder dan één andere persoon besmet. Eerder lag dit zogeheten reproductiegetal tussen de twee en de drie.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico’s.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.

Source