Google verplaatst een deel van de productie van zijn slimme thermostaat Nest en serverhardware van China naar Taiwan en Maleisië, schrijft Bloomberg op basis van anonieme bronnen.

Het gaat waarschijnlijk om het deel van de hardware dat bestemd is voor de Amerikaanse markt. Google zou een deel van de productie van zijn moederborden al naar Taiwan hebben verplaatst.

Google zou daarmee de importtarieven die de Amerikaanse president Donald Trump op China heeft geplaatst willen ontwijken. Het bedrijf zou zich ook zorgen maken om de steeds agressievere houding van de Chinese overheid jegens Amerikaanse bedrijven.

De Verenigde Staten waarschuwden recent voor de veiligheidsrisico’s van Chinese moederborden, maar volgens Bloomberg speelde dat geen rol bij de beslissing.

President Trump verhoogde begin mei de importtarieven op China van 10 naar 25 procent. Volgens onderzoek van de New York Federal Reserve zijn de tarieven goed voor 106 miljard dollar (95,1 miljard euro) aan extra kosten voor Amerikaanse huishoudens.

https://www.nu.nl/internet/5932617/google-verplaatst-deel-productie-nest-thermostaten-uit-china.html