Google heeft dinsdag Stadia, een platform voor games, aangekondigd. Het platform werd onthuld op de gameconferentie Game Developers Conference (GDC) in Californië.

Met Stadia moet het mogelijk worden om games direct te streamen. De games worden niet geïnstalleerd of gedownload, maar vanaf een datacenter beschikbaar gesteld op het apparaat van de gebruiker. Op die manier kunnen gamers bijvoorbeeld in een internetbrowser spelen.

Google belooft beelden met een 4K-resolutie en 60 frames per seconde (fps) naar gebruikers te streamen. Daarnaast biedt Stadia ondersteuning voor een groter kleurcontrast met high dynamic range (HDR) en surround sound.

Stadia biedt de mogelijkheid om games te streamen naar desktops, laptops, tv, tablets en smartphones. Gebruikers hebben naast hun scherm geen aparte spelcomputer nodig om een game te spelen.

Wel kunnen gamers een eigen controller, muis of toetsenbord gebruiken als aanvulling op hun scherm. Daarnaast heeft Google een eigen Stadia-controller aangekondigd.

De controller is onder meer voorzien van een knop om beelden direct te delen op YouTube. Daarnaast heeft de Stadia-controller een ingebouwde microfoon, waardoor gamers tijdens het spelen gebruik kunnen maken van Googles stemassistent.

Googles presentatie van Stadia loopt nog. Dit bericht wordt verder aangevuld.

Nieuwsbrief

https://www.nu.nl/games/5799396/google-presenteert-platform-stadia-voor-streamen-van-games.html