Google ontkent de aankondiging van de Amerikaanse president Donald Trump dat het bedrijf werkt aan een website met informatie over het nieuwe coronavirus. Trump kondigde vrijdag in de Verenigde Staten de noodtoestand af vanwege de verspreiding van het nieuwe virus. De Google-website zou inwoners vertellen of zij zich kunnen laten testen en hen verwijzen naar een locatie om dat te doen.

In een verklaring op Twitter laat Google weten dat zijn zusterbedrijf Verily wel werkt aan een website, maar dat die in eerste instantie is gericht op Noord-Californië. Op een later moment zou de website ook in andere gebieden van de VS beschikbaar moeten worden.

In een verklaring aan techwebsite The Verge zegt Verily dat het tot Trumps aankondiging eigenlijk niet de bedoeling was dat de website openbaar zou zijn voor het grote publiek. In plaats daarvan zou de site bedoeld zijn voor medisch personeel. Nu Trump de aankondiging heeft gedaan dat de website openbaar is, maakt Verily de website toch voor iedereen beschikbaar. Dat moet binnen enkele dagen gebeuren.

Volgens de Amerikaanse gezondheidsautoriteit CDC zijn op dit moment in 46 staten en in het district Washington D.C. besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Volgens cijfers van vrijdag zijn 1.629 personen besmet geraakt en zijn 41 mensen aan de gevolgen daarvan overleden.

Het coronavirus in het kort

  • Het virus verspreidt zich vooral via hoest- en niesdruppeltjes die kort in de lucht hangen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. Dit aantal kan dalen bij goede voorzorgsmaatregelen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen oudere of al zieke mensen. Met voorzorgsmaatregelen kun je deze mensen beschermen.
  • Lees hier wat de belangrijkste voorzorgsmaatregelen zijn.

Source