Google zou zijn eigen streamingdienst voor games in maart gaan onthullen. Met deze Netflix-achtige dienst kunnen gebruikers spellen streamen zonder dat ze daar een krachtige pc of spelcomputer voor nodig hebben.

De zoekgigant nodigde journalisten uit voor een persconferentie op 19 maart, tijdens de Game Developers Conference. Daarbij werd niet verteld wat er precies zal worden aangekondigd, maar bronnen vertellen aan Fortune dat het zal gaan om een nieuwe gamestreamingdienst.

Eerdere geruchten wezen al op de komst van een streamingdienst en spelcomputer van Google. Het bedrijf zou spellen afspelen op krachtige pc’s in een datacenter, waarvan het beeld naar apparaten van gebruikers wordt gestreamd. Toetsindrukken van spelers worden op hun beurt naar de servers verzonden.

Google streamt games al in webbrowsers

In oktober vorig jaar testte Google Project Stream, waarmee games rechtstreeks in webbrowser Chrome worden afgespeeld. Op deze manier kon een kleine groep testers gratis het spel Assassin’s Creed Odyssey afspelen.

Google is niet het eerste bedrijf dat met zo’n streamingdienst komt. Onder andere Sony en Nvidia gebruiken al vergelijkbare technologie om spellen te streamen.

Samenvatting

https://www.nu.nl/games/5752227/google-onthult-eigen-netflix-voor-games-in-maart.html