Google Maps toont automobilisten vanaf woensdag in Nederland niet alleen de snelste weg, maar ook de zuinigste route. Gebruikers kunnen zo een milieuvriendelijkere keuze maken.

Door onze techredactie

Het navigatiesysteem kijkt onder meer naar het gemiddelde brandstofgebruik, de hellingsgraad van de weg, verkeerspatronen, het type weg en snelheidslimieten.

De milieuvriendelijke routes zijn tot stand gekomen in samenwerking met wetenschappers van onder meer het National Renewable Energy Laboratory in de Verenigde Staten en gegevens van het Europees Milieuagentschap. De informatie is vervolgens gekoppeld aan de rijtrends van Google Maps.

Gebruikers kunnen in Google Maps instellen welk type voertuig zij gebruiken: benzine, diesel, hybride of elektrisch. De route wordt dan nog verder geoptimaliseerd op basis van verbruik.

“Zo zijn dieselmotoren doorgaans efficiënter bij hogere snelheden dan benzine- of gasmotoren, terwijl hybride en elektrische voertuigen beter presteren in verkeer dat steeds optrekt en afremt”, aldus Google.


Lees meer over:

GoogleTech

Source