Google gaat het makkelijker maken voor ontwikkelaars om geld te verdienen met advertenties in Android-spellen. Ontwikkelaars kunnen opbrengsten genereren door spelers extra’s te geven als ze naar een advertentie kijken. Op die manier verdienen ze ook geld aan spelers die niet betalen voor een spel.

Deze manier van geld verdienen wordt al toegepast in games. Spelers krijgen tussen levels door advertenties te zien, die leiden tot inkomsten. Op dit moment moeten spelmakers deze optie zelf in hun game bouwen, maar Google wil dit een stuk makkelijker maken via hun Rewarded Products-systeem. Dit beloont spelers voor het kijken van een advertentie met virtuele spullen in het spel.

Het idee hierachter is dat spelers die niet kunnen of willen betalen voor een game, alsnog geld opleveren voor de ontwikkelaar door advertentie-inkomsten. Het beloningssysteem moet het aantrekkelijker maken voor spelers om de advertenties te kijken.

Google gaat deze manier van adverteren de komende tijd testen en nodigt ontwikkelaars uit om deel te nemen aan deze test. Als dit goed blijkt te werken, wil Google de optie aan meer ontwikkelaars aanbieden als verdienmodel voor hun games.

Nieuwsbrief

https://www.nu.nl/apps/5777382/google-maakt-geld-verdienen-met-reclame-in-android-spellen-makkelijker.html