Android gaat opvouwbare telefoons ondersteunen. Ontwikkelaars kunnen gebruikmaken van een functie waarmee apps zich aanpassen aan een nieuwe schermgrootte.

Ondersteuning voor opvouwbare smartphones werd woensdag door Android-topman Dave Burke aangekondigd op de Android Developer Summit, schrijft The Verge. Burke zegt dat Google zijn mobiele besturingssysteem aanpast “om van deze nieuwe vormfactor te profiteren”.

Google wijst ontwikkelaars op een bestaande functie genaamd “schermcontinuïteit”. Deze techniek wordt door Android-apps gebruikt om zich aan te passen op een aangepaste schermgrootte. Dat gebeurt bijvoorbeeld al als een telefoon van staande stand in liggende positie wordt gedraaid.

Google zegt “verschillende manieren” te onderzoeken om opvouwbare telefoons gemakkelijk in gebruik te maken. Daarover zal later meer informatie verschijnen. Voor ontwikkelaars wordt het “zo simpel mogelijk” gemaakt om apps voor de nieuwe schermen aan te passen.

Verschillende smartphonefabrikanten werken naar verluidt aan een opvouwbare smartphone, waaronder Samsung, LG en Huawei. Uitgeklapt kan zo’n telefoon als kleine tablet worden gebruikt.

https://www.nu.nl/tech/5559440/google-kondigt-android-ondersteuning-opvouwbare-telefoons.html