De internetbrowser Chrome van Google gaat het voor websites moeilijker maken om vast te stellen of zij in de privémodus de pagina bezoeken. Dat maakt Google bekend op zijn blog.

Sommige websites maken nu gebruik van een functie in Chrome waarmee zij kunnen achterhalen of een bezoeker de zogenoemde incognitomodus gebruikt. Op die manier kunnen zij bijvoorbeeld vaststellen

Google gaat zijn internetbrowser updaten om die de functie weg te nemen waarmee websites onbedoeld kunnen controleren of een bezoeker de privémodus gebruikt. Op die manier moet een websitebezoek voor iedereen hetzelfde zijn.

Sommige uitgevers van kranten of andere media gebruiken de functie om vast te stellen dat een bezoeker mogelijk de betaalmuur wil omzeilen. Als een medium een aantal artikelen gratis aanbiedt, kunnen bezoekers de privémodus gebruiken om gratis meer artikelen te lezen.

Het wordt voor uitgevers niet mogelijk om na de update op die manier vast te stellen of iemand de privémodus gebruikt. Google zegt het privacybelang van de privémodus echter belangrijker te vinden dan het belang van uitgevers.

De vernieuwde versie van Chrome wordt op 30 juli door middel van een update beschikbaar gesteld aan gebruikers.

Source