Het Amerikaanse ministerie van Justitie vindt dat Google de positie als populairste zoekmachine op een illegale manier behoudt. De techgigant doet dat door miljarden dollars te betalen aan Apple en Samsung, meldt persbureau Bloomberg.
Door onze techredactie

Het is onduidelijk hoeveel Google het afgelopen jaar aan de bedrijven heeft betaald. Volgens een advocaat van het ministerie gaat het om “enorme bedragen”. Eerdere jaren ging het om betalingen die opliepen tot wel 12 miljard dollar per bedrijf.

Google geeft de miljarden uit om de standaard zoekmachine te zijn op telefoons van Apple en Samsung. De contracten vormen de basis van een grote mededingingszaak van het ministerie tegen Google, waarin wordt beweerd dat Google de machtspositie misbruikt.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie begon de zaak na een uitgebreid onderzoek naar Google. Hoewel de rechtszaak pas begin volgend jaar van start gaat, was donderdag al de eerste hoorzitting.

De advocaat van Google zei tijdens de hoorzitting dat het ministerie de markt verkeerd begrijpt. Volgens het bedrijf ondervindt Google concurrentie van tientallen andere bedrijven en kleinere zoekmachines.


Lees meer over:

GoogleTech

Source