Google brengt in de komende weken een nieuwe versie van de Nest Thermostat uit, die via handgebaren is te bedienen. Dat schrijft Bloomberg op basis van ingewijden. Hij zou flink goedkoper worden dan andere Nest-thermostaten.

De slimme thermostaat maakt verbinding met het internet en is verbonden aan de smartphone. Hiermee kan de temperatuur bijvoorbeeld automatisch worden verlaagd als de eigenaar naar bed gaat.

In de Verenigde Staten zou de nieuwe versie van de Nest Thermostat 129 dollar gaan kosten, omgerekend 110 euro. Volgens Bloomberg komt de slimme thermostaat in de komende weken op de markt.

Op het moment kost een normale Nest Thermostat zo’n 199 euro. De goedkopere versie, de Nest Thermostat E, gaat voor 185 euro over de toonbank.

De nieuwe Nest-thermostaat vervangt de touchbediening op het scherm met handgebaren. Zo bevat het apparaat een sensor die ook in de Pixel 4-telefoon van Google aanwezig was, waarmee handen herkend worden. Zo kunnen mensen hun hand langs de thermostaat bewegen om de temperatuur te wijzigen of kunnen ze zwaaien om door menu’s te gaan.

Het is niet bekend of de nieuwe thermostaat ook naar Nederland komt en tegen welke prijs.

Source