De ‘goedkope’ Xbox One S zonder cd-lade komt naar verluidt op 7 mei op de markt, meldt Windows Central donderdag op basis van documenten die de nieuwssite heeft ingezien.

De gameconsole werkt naar verluidt helemaal digitaal, zodat gebruikers geen cd’s meer nodig hebben om een game te spelen. Microsoft zou bezitters van fysieke exemplaren van games de mogelijkheid bieden om hun product om te ruilen voor een digitale variant.

Volgens Windows Central is de nieuwe Xbox One S voorzien van een harde schijf van 1 TB en wordt de console geleverd met de games Forza Horizon 3, Sea of Thieves en Minecraft.

De nieuwe gameconsole ziet er volgens de nieuwssite, op het ontbreken van de cd-lade en bijbehorende knop om de cd’s uit te werpen na, hetzelfde uit als de huidige Xbox One S.

De Xbox One S zonder cd-lade wordt volgens eerdere geruchten de goedkoopste spelcomputer die Microsoft gaat aanbieden. Het zou gaan om een bedrag van 200 dollar (omgerekend zo’n 175 euro), maar een exacte prijs is niet bekend.

Nieuwsbrief

https://www.nu.nl/games/5803938/goedkope-xbox-one-s-zonder-cd-lade-verschijnt-op-7-mei.html