Enkele uren voor de vermoedelijke presentatie van de nieuwe iPad Pro, is een afbeelding van de tablet uitgelekt

De afbeelding is gelekt door bekende lekker Evan Blass, die vaker afbeeldingen van nog niet verschenen gadgets in handen heeft.

De iPad Pro op de afbeelding is in lijn met eerdere geruchten en lekken. Het scherm heeft veel smallere randen dan de huidige iPad Pro, en afgeronde schermhoeken.

Een thuisknop met Touch ID-vingerafdrukscanner ontbreekt. Net als recente iPhones zou de iPad Pro gezichtsherkenning Face ID hebben. In tegenstelling tot iPhones heeft de nieuwe iPad Pro ogenschijnlijk geen scherminkeping voor de gezichtsscanner.

Face ID onopvallend in rand van iPad

Geruchten wezen er al op dat de Face ID-scanner volledig in de rand van de iPad Pro zou passen. Op de gelekte afbeelding zijn inderdaad meerdere scanners aan de linkerkant van het scherm te zien, waar tot nu toe alleen de selfiecamera zat.

De gelekte afbeelding is een zogenoemde render, een computerafbeelding om te laten zien hoe de nieuwe iPad Pro eruit ziet in een hoesje. Vermoedelijk is de afbeelding afkomstig van een bedrijf dat hoesjes voor iPads maakt.

Accessoiremakers krijgen vaak details van nog niet verschenen telefoons en tablets, zodat zij op tijd zaken als hoesjes kunnen maken. Die details lekken regelmatig uit.

Apple houdt dinsdagmiddag om 15.00 uur een presentatie, waarbij de nieuwe iPad Pro hoogstwaarschijnlijk wordt onthuld. NU.nl is bij dat evenement aanwezig, waar ook de presentatie van wat andere producten wordt verwacht.

https://www.nu.nl/gadgets/5542394/gelekte-afbeelding-toont-nieuwe-ipad-pro.html