Gegevens van duizenden klanten van verzekeraar Achmea zijn op straat komen te liggen. Dat heeft een woordvoerder bevestigd tegen de Stentor, nadat die krant bestanden met namen, bsn-nummers en adressen van zo’n 10.000 Achmea-klanten in handen had gekregen. In sommige bestanden staan ook bedragen die cliënten uitgekeerd kregen, schrijft de krant, die spreekt van een hack.

Achmea heeft contact gehad met de persoon die de gegevens heeft bemachtigd. Het zou iemand in de omgeving van een medewerker van de vestiging in Apeldoorn zijn. “De persoon heeft die cliëntengegevens in bezit heeft gekregen, heeft die ook naar ons gestuurd, maar zei erbij het niet verder te verspreiden”, zei de woordvoerder tegen de krant.

Achmea heeft de zaak medio augustus bij de Autoriteit Persoonsgegevens gemeld. Omdat het bedrijf ervan uitging dat de gegevens niet openbaar zouden worden gemaakt, zijn de betreffende klanten niet geïnformeerd, zegt de woordvoerder.

Onduidelijk is of dit inmiddels alsnog gebeurd is en of Achmea aangifte heeft gedaan. Het bedrijf is niet bereikbaar voor commentaar.

https://nos.nl/l/2254561