Automobilisten van wie de betaling van parkeergeld zaterdag in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag met Parkmobile en Park-line niet goed verwerkt werd, krijgen geen boete.

Parkmobile maakte woensdagavond bekend dat de drie steden al deze boetes laten vervallen. Met de overige gemeenten, zoals Utrecht en Almere, wordt nog overlegd.

Ongeveer 50.000 mensen liepen het risico een parkeerboete te krijgen, doordat de apps het parkeren zaterdagmiddag niet hadden verwerkt. Daardoor leek het alsof de gebruikers niet betaald hadden. Het probleem werd veroorzaakt door een onvolledige software-update van de parkeerapps.

Door de afspraken met Den Haag, Rotterdam en Amsterdam hoeft volgens Parkmobile meer dan 80 procent van de mogelijk getroffen parkeerders nu zelf geen bezwaar meer te maken tegen een boete.

Parkmobile adviseerde gebruikers eerder nog om wel bezwaar aan te tekenen bij de gemeente. Dat moesten getroffen gebruikers zelf doen, omdat bezwaarschriften alleen persoonlijk behandeld worden. Voor de gemeentes waar nog overlegd wordt, blijft het advies voorlopig staan.

https://www.nu.nl/internet/5613032/geen-parkeerboetes-in-drie-grote-steden-fout-in-app-parkmobile.html