Een extern onderzoek heeft aangetoond dat er geen ‘spionagechips’ zijn gevonden in apparatuur van het Amerikaanse IT-bedrijf Supermicro.

Dat heeft Supermicro op dinsdag aan klanten verteld, aldus Reuters.

Ik oktober schreef Bloomberg dat apparatuur dat Chinese spionnen waren binnengedrongen op moederborden van Supermicro-apparatuur. Met speciale microchips zou er via de apparatuur gespioneerd kunnen worden.

Deze apparatuur zou vervolgens bij techgiganten zoals Apple en Amazon terecht zijn gekomen, aldus Bloomberg. Techgiganten ontkenden echter dat er spionagehardware bij hun aanwezig was. Er zou geen bewijs bestaan dat dit aantoont. Meerdere experts noemden de beschuldiging ook “zeer onwaarschijnlijk”.

Uitsluitsel bij Supermicro zelf

Nu het externe onderzoek is afgerond, is er ook uitsluitsel over de situatie binnen Supermicro zelf. De onderzoekers stellen dat er geen kwaadwillende chips op de moederborden van het bedrijf aanwezig zijn. 

Supermicro stelt in een verklaring aan klanten niet verrast te zijn met het resultaat. Het bedrijf vroeg een onderzoeksbureau in oktober al om naar de kwestie te kijken.

https://www.nu.nl/internet/5623400/geen-bewijs-van-spionagechips-gevonden-bij-supermicro.html