Sociale netwerken Twitter en Facebook hebben geen bewijs gevonden dat China via hun platformen desinformatie probeert te verspreiden tijdens de Congresverkiezingen in de VS.

Dat stellen twee woordvoerders van de bedrijven die anoniem willen blijven tegenover Bloomberg.Er zou tot op heden geen bewijs zijn gevonden van een Chinese beïnvloedingscampagne tijdens de verkiezingen. 

Daarmee ontkennen de techbedrijven aantijgingen van president Trump, die beweert dat China online de verkiezingen probeert te beïnvloeden. Vicepresident Mike Pence benadrukte dat afgelopen maand in een speech.

Trollenfabrieken in Rusland en Iran zouden wel proberen de verkiezingen een bepaalde kant op te sturen, ontdekte de bedrijven. Het is onduidelijk hoe effectief ze hier tot nu toe in zijn.

Russische invloed tijdens de presidentsverkiezingen

Rusland werd eerder beschuldigd van inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016, door onder andere nepnieuws op sociale media te verspreiden. Ook zouden de Russen achter een hackaanval op de Democratische Partij hebben gezeten, waarbij e-mails werden gestolen.

De FBI onderzoekt op het moment of Trump met Rusland heeft samengewerkt tijdens zijn verkiezingscampagne.

https://www.nu.nl/internet/5531318/geen-bewijs-chinese-inmenging-social-media-bij-congresverkiezingen-vs.html