Apple Watch-gebruikers klagen dat hun smartwatches niet meer werken door een probleem bij het wisselen naar de wintertijd. Het probleem lijkt in de Infograph-achtergrondjes te zitten.

Dat blijkt uit verschillende berichten op forums zoals Reddit. Daar klagen gebruikers dat hun smartwatches in zogenaamde reboot-loops komen, waarbij de horloges constant opnieuw opstarten zonder dat de gebruiker iets kan doen. 

De enige oplossing lijkt om de smartwatch terug te zetten naar fabrieksinstellingen.

De problemen komen voornamelijk voor in de Watch Series 4, die in september werd uitgebracht.

Voorlopig hebben vooral Australische gebruikers last van de problemen. Daar ging de wintertijd zondag in. In Nederland gebeurt dat pas op de laatste zondag van oktober.

Vermoedelijk komt het probleem door de Infograph Faces, één van de achtergronden voor de Apple Watch waarop gebruikers meteen verschillende soorten informatie over hun activiteiten kunnen vinden. Zodra een gebruiker die verwijdert werkt de smartwatch weer naar behoren.

Het is niet de eerste keer dat een Apple-product problemen heeft met de zomer- of wintertijd. Jaren geleden liepen de vroegste iPhones al wel eens vast bij het automatisch wisselen naar de juiste tijd.

https://www.nu.nl/tech/5500877/gebruikers-klagen-vastlopende-apple-watches-bij-ingaan-wintertijd.html