Gameontwikkelaar Telltale Games ontsloeg eind september al 90 procent van zijn werknemers. Nu wordt ook in het overgebleven bestand gesneden.

Telltale zou na de grote ontslagronde van eind september nog zo’n 25 mensen hebben overgehouden. Maar ook die mensen worden nu ontslagen, zegt verhaalontwerper Rachel Noel op Twitter.

Noel meldde donderdagavond dat ook haar team volledig is geschrapt, en werkt inmiddels niet meer voor de ontwikkelaar. Volgens Noel werken er nog wel een aantal mensen voor Telltale, onduidelijk is hoeveel.

Werknemers zouden zeer lange dagen maken

Eerder dit jaar klaagden anonieme werknemers over de slechte werkomstandigheden bij Telltale. Er zouden zeer lange dagen worden gemaakt, en van werknemers werd gevraagd vaak en lang over te werken.

Telltale Games maakte games die draaiden om het verhaal. Spelers maakten keuzes die impact hadden op het verdere verloop. Delen van het verhaal werden in aparte afleveringen uitgegeven. De studio maakte onder meer de series The Walking Dead, The Wolf Among Us en Minecraft: Story Mode.

Die laatste game zou nog afgerond moeten worden, voor het laatste hoofdstuk van The Walking Dead zou een andere ontwikkelaar worden verzocht.

https://www.nu.nl/games/5497886/gameontwikkelaar-telltale-games-ontslaat-nog-meer-mensen.html