Een Twitch-streamer die livebeelden uitzond van de game Fortnite, is gearresteerd nadat hij zijn zwangere partner in de uitzending sloeg.

De mishandeling vond buiten het beeld van de camera plaats maar was wel te horen. Na een hard klapgeluid roept de vrouw dat ze niet in het gezicht geslagen wil worden.

In de Twitch-stream waren ook twee jonge kinderen te horen, waarvan één op een later moment begon te huilen. Het is onduidelijk hoeveel mensen precies naar de uitzending keken, omdat hij inmiddels offline is gehaald.

Kort na het voorval in de video werd aangifte gedaan tegen de man, waarna hij op dezelfde dag werd gearresteerd. Hij is op het moment op borg vrij, aldus Newsweek, maar mag niet in de buurt van zijn partner komen totdat zijn zaak voor de rechter verschijnt.

Hacker breekt in bij Twitch-streamer

Ethisch hacker Cylints plaatste na de uitzending het meestgebruikte wachtwoord van de Twitch-streamer. Daarnaast brak hij in op zijn Fortnite-account om al zijn skins in de game te retourneren. Hij deelde het ip-adres van de streamer met de lokale politie.

Op die manier probeerde hij de man online te straffen. Achteraf beweerde hij op geen enkele manier de wet te hebben overtreden om dit te doen.

https://www.nu.nl/games/5620910/fortnite-streamer-gearresteerd-slaan-zwangere-vrouw-in-uitzending.html