Ollongren (BZK) reageert met haar brief op het artikel Duitse privacy-waakhond: regering moet Facebookpagina’s sluiten. De Tweede Kamer had om een reactie gevraagd.

Nederland kijkt hierbij met een schuin oog mee, omdat er ook door de Nederlandse overheid gebruik wordt gemaakt van Facebook. Dat moet vanzelfsprekend gebeuren binnen de regels voor het beschermen van persoonsgegevens, schrijft Ollongren. “De overheidsinstelling kan als beheerder van een Facebookpagina in som

Bescherming van persoonsgegevens

Ollongren stelt dat ze het belangrijk vindt dat de Nederlandse overheid op rechtmatige en zorgvuldige wijze omgaat met de bescherming van persoonsgegevens. “Daarom laat ik op dit moment uitzoeken op welke manier de Rijksoverheid gebruik maakt van Facebookpagina’s, welke AVG-rol daarin wordt aangenomen en welke afspraken met Facebook hierover mogelijk al bestaan.”

Op basis van het uitzoekwerk wordt bekeken of er mogelijk een gegevensbeschermingseffect beoordeling (DPIA) moet worden opgesteld om te bekijken of er aanvullende maatregelen nodig zijn. “Zo nodig leg ik een DPIA voor aan de Autoriteit Persoonsgegevens.”

Source