Facebook zou plannen hebben om een beveiligingsbedrijf te kopen, om de privacy van gebruikers beter te kunnen waarborgen.

Meerdere bronnen van The Information zeggen dat Facebook verschillende cybersecuritybedrijven heeft benaderd voor een mogelijk overname. Het is niet bekend om welke bedrijven het gaat, maar een overeenkomst moet nog voor het einde van het jaar gesloten worden.

Facebook zou op zoek zijn naar software die in bestaande diensten van het bedrijf geïmplementeerd kan worden. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om technieken om hackaanvallen te herkennen of om het beveiligen van individuele accounts.

Met de overeenkomst hoopt Facebook zich beter te wapenen tegen lekken en aanvallen. Het afgelopen jaar kwam Facebook meerdere keren in de problemen, toen data van miljoenen gebruikers op straat kwamen te liggen.

Begin dit jaar speelde Cambridge Analytica een belangrijke rol in een enorm privacyschandaal rondom Facebook. Dat bedrijf kreeg onbedoeld gegevens van 87 miljoen gebruikers wereldwijd in handen. Het betrof informatie van 90.000 Nederlanders.

De afgelopen maand was er wederom een beveiligingslek bij Facebook. Daarbij belandde mogelijk persoonlijke informatie van 29 miljoen mensen online, waaronder telefoonnummers en e-mailadressen.

https://www.nu.nl/tech/5526593/facebook-wil-groot-bedrijf-inlijven-beveiliging-versterken.html