Techgigant Facebook werkt aan een kopie van de muziekapp TikTok. Daarmee zou het sociale netwerk gebruikers van de populaire dienst willen stelen. 

Dat vertellen anonieme Facebook-medewerkers en oud-medewerkers aan TechCrunch.

Met TikTok kunnen gebruikers korte muziekvideo’s maken. De app heette tot augustus dit jaar nog Musical.ly, maar veranderde zijn naam om nauwer aan te sluiten bij een andere app van de Chinese eigenaar Bytedance. Dat bedrijf kocht de app in 2017 voor naar schatting 1 miljard dollar.

De Facebook-app Lasso moet in functie nagenoeg gelijk worden aan TikTok. Gebruikers kunnen ook hierin video’s met korte playbacksessies of dansen vastleggen voor vrienden.

Mogelijke overname in 2016 onderzocht

Lasso wordt ontwikkeld door het videoteam van Facebook, met aan het hoofd productbaas Brady Voss. Het bedrijf zou al sinds 2016 onderzoek doen naar een dergelijke app, toen ook een mogelijke overname van Musical.ly werd onderzocht.

Facebook staat er om bekend populaire apps van concurrenten te kopiëren. Dat gebeurde bijvoorbeeld ook met Snapchat, waarvan de Stories-functie is overgenomen in Instagram, WhatsApp en Facebook.

https://www.nu.nl/apps/5533001/facebook-werkt-kloon-van-populaire-tiktok-app.html