Facebook heeft in een blogbericht bekendgemaakt dat tot nu toe ruim een miljard mensen de coronavirusmelding op Instagram en Facebook hebben gezien.

De melding verschijnt als een popup in de apps. Deze verwijst naar overheids- en gezondheidsinstanties voor betrouwbare informatie over het coronavirus. In Nederland gaat het bericht naar de website van de Rijksoverheid.

Van de miljard gebruikers klikten 100 miljoen mensen door om meer informatie op te vragen, laat Facebook weten.

Facebook probeert desinformatie over het virus te bestrijden. Zo verwijdert het platform advertenties waarin een werkend medicijn wordt aangeboden. Op andere apps, zoals WhatsApp, weet Facebook niet precies wat er wordt gedeeld.

WhatsApp waarschuwde recent om niet zomaar berichten door te sturen. “Bevestig de feiten bij andere betrouwbare bronnen. Als je niet zeker weet of iets waar is, stuur het dan niet door.”

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral van mens op mens via nies- en hoestdruppeltjes. De kans dat je besmet raakt via oppervlakken zoals deurklinken is klein. Deze kans wordt kleiner als je vaak je handen wast.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico’s.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.

Source