Facebook heeft zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie F8 geannuleerd vanwege zorgen om het COVID-19-virus, laat Facebook donderdag in een blogpost weten. De socialemediagigant wil de gezondheid van medewerkers en bezoekers niet in gevaar brengen.

F8 is een evenement waar jaarlijks honderden ontwikkelaars en journalisten van over de hele wereld op afkomen. Het evenement zou dit jaar op 5 en 6 mei plaatsvinden in de Amerikaanse stad San José.

“Dit was een moeilijke beslissing”, schrijft Konstantinos Papamiltiadis, directeur van Facebooks ontwikkelaarsplatforms en -programma’s. “F8 is een ongelooflijk belangrijk evenement voor Facebook. Maar de gezondheid en veiligheid van onze ontwikkelpartners, medewerkers en iedereen die F8 helpt opzetten, heeft prioriteit.”

Facebook zegt het “persoonlijke deel” van de conferentie te schappen. Online presentaties en aankondigingen gaan wel door. Daarnaast gaat de techgigant lokale evenementen, video’s en livestreams opzetten. De komende weken wil het bedrijf daar meer duidelijkheid over geven.

Techbeurs Mobile World Congress (MWC) werd ook al afgezegd vanwege zorgen over het coronavirus. CEO John Hoffman van organisator GSMA schreef op 12 februari in een verklaring dat de uitbraak van het virus het “onmogelijk” heeft gemaakt om het evenement door te laten gaan. De beurs zou deze week hebben plaatsgevonden.

Source