Facebook werkte aan een nieuwe functie waarmee gebruikers konden praten met mensen die een politiek tegenovergestelde mening hebben. De ontwikkeling hiervan is inmiddels stopgezet.

Dat meldt The Wall Street Journal op basis van niet nader genoemde bronnen. Het project zou zijn gestaakt nadat beleidsbaas Joel Kaplan zorgen had gedeeld.

Binnen de Common Ground-functie moesten gebruikers met elkaar in gesprek gaan over politieke onderwerpen. Daarbij zou het sociale netwerk proberen om het aantal persoonlijke aanvallen en andere beledigende opmerkingen te minimaliseren.

Kaplan was bang dat Facebook van vooroordelen tegen conservatieve gebruikers zou worden beschuldigd door de functie te introduceren. Daarnaast vond hij volgens de bronnen de naam Common Ground neerbuigend.

Facebook onderzoekt polarisatie binnen sociaal netwerk

Een woordvoerder vertelt aan The Wall Street Journal dat Facebook nog steeds onderzoek doet naar polarisatie op het sociale netwerk.

Kaplan werkte eerder in het Witte Huis toen George W. Bush president was. Inmiddels is hij vice-president van publiek beleid binnen Facebook.

https://www.nu.nl/internet/5648483/facebook-schrapt-functie-met-politieke-tegenpolen-praten.html