Dat bevestigt een woordvoerder van Facebook aan Gizmodo, nadat een groep Amerikaanse onderzoekers het gebruik van de telefoonnummers voor advertentiedoeleinden had ontdekt.

Facebook-gebruikers kunnen hun account extra beveiligen met zogenaamde tweestapsverificatie. Het sociale netwerk stuurt gebruikers die vanaf een nieuw apparaat willen inloggen een sms met een code, waardoor alleen een wachtwoord en gebruikersnaam niet voldoende is.

Onderzoekers van zowel de Northeastern- als Princeton-universiteit in de Verenigde Staten ontdekten dat adverteerders het telefoonnummer binnen enkele weken kunnen gebruiken om gebruikers reclames voor te schotelen.

De woordvoerder van Facebook zegt tegen Gizmodo dat gebruikers er ook voor kunnen kiezen om de tweestapsverificatie met een app in te stellen. In plaats van een sms’je krijgen gebruikers dan een code in die app.

Eerder dit jaar kwam Facebook ook al in de verlegenheid, omdat bleek dat de telefoonnummers van gebruikers gebruikt werden om statusupdates te versturen. De inmiddels uit onvrede opgestapte Facebook-topman Alex Stamos gaf destijds toe dat dit een fout was.

https://www.nu.nl/internet/5481245/facebook-gebruikt-telefoonnummer-beveiliging-advertenties.html