Facebook kampt woensdag met een probleem waardoor gebruikers vreemde berichten op hun tijdlijn zien. Op sociale media regent het klachten.

Door onze techredactie

Op Twitter klagen Nederlandse gebruikers over de problemen. Ze geven onder meer aan eindeloos veel berichten op hun tijdlijn te zien die andere gebruikers naar artiesten of bands hebben gestuurd. Normaal gesproken zijn deze berichten niet zichtbaar.

Wat er precies aan de hand is, is onduidelijk. Facebook-moederbedrijf Meta heeft nog niet op de problemen gereageerd. Vermoedelijk gaat het om een bug (een fout in een computerprogramma of een website). De oorzaak van deze bug is nog niet bekend.

Het probleem bestaat niet alleen in Nederland. Ook in andere landen, waaronder de Verenigde Staten, geven gebruikers aan last te hebben van de problemen.

Gebruikers proberen te profiteren van de fout door memes naar beroemdheden te sturen. Ze hopen waarschijnlijk dat deze grappige afbeeldingen vaak zullen worden gedeeld. Dit zorgt ervoor dat veel gebruikers alleen maar memes op hun tijdlijn zien.


Lees meer over:

FacebookTech

Source